Ο άριστος ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ κατέκτησε και το Κύπελλο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο άριστος ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ κατέκτησε και το Κύπελλο Μεγάλου Αλεξάνδρου
20 Νοε
2017

fd1

fd2

fd3

fd4

Με σαρωτικό τρόπο κατέκτησε το Κύπελλο Ιπποπαραγωγών ο ισχυρός ΔΑΝΑΟΣ (Απόσταση: 1575μ. Χρόνος: 1.39.21 – Ιδιοκτήτης: ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ ΕΛΙΑΣ) πού είχε δείξει από τις πρώτες κιόλας συμμετοχές στο Μαρκόπουλο αξιόλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τερμάτισε δεύτερος στις δυο κυριότερες ιπποδρομίες της χρονιάς, το Κριτήριο και το Ντέρμπι. Σήμερα μπήκε πρώτος στην τελική ευθεία και αποσπάστηκε των αντιπάλων του με χαρακτηριστική άνεση, καλύτερος των υπολοίπων αναδείχτηκε ο ΡΟΥΪΝ που κατέλαβε τη δεύτερη θέση μπροστά από τον ΚΛΑΟΥΝΤ ΜΠΕΡΣΤ.

fd5

fd6

Την παρθενική νίκη της ζωής του σημείωσε ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ (Απόσταση: 1400μ. Χρόνος: 1.30.48 – Ιδιοκτήτης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ) που είχε προειδοποιήσει στην τελευταία του συμμετοχή στα 1000μ. και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή στην προσφιλή απόσταση των 1400μ. Ο νικητής βρέθηκε από νωρίς σε επίκαιρη θέση και από το σημείο των 600μ. ξέφυγε μαζί με τον ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ που ήταν και ο μόνος που τον συναγωνίστηκε έντονα μέχρι το τέλος. Για τις υπόλοιπες τιμητικές θέσεις ο ιδιόρρυθμος ΡΗΓΚΑΛ ΡΕΣΠΟΝΣ με δυνατό φίνις πήρε την τρίτη θέση μπροστά από τον ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ.

fd7

fd8

Η ΜΙΣ ΠΕΓΚΥ (Απόσταση: 1000μ. Χρόνος: 1.01.03 – Ιδιοκτήτης: ΣΤΑΥΛΟΙ IPPOTRUST) έδειξε ανώτερη των αντιπάλων της και αν και διαγωνιζόταν για πρώτη φορά στη μικρή απόσταση επιβλήθηκε με 5 μήκη κατακτώντας εύκολα το μέδεν της. Η 3ετής ερχόταν από καλές εμφανίσεις σε δυσκολότερους ομίλους και σε διαφορετικές αποστάσεις όπου δεν είχε απουσιάσει από την άφιξη και δείχνει να αποδίδει πάντοτε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Σε μια ιδιαίτερα κλειστή άφιξη για τις τιμητικές θέσεις η ΣΠΑΡΤΗ έκλεψε τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο της παίρνοντας τη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά μπροστά από τη ΡΟΖΑ ΚΛΕΠ που επίσης έδειξε καλά στοιχεία στην πρώτη συμμετοχή στο Μαρκόπουλο.

fd9

fd10

Τη δεύτερη νίκη της σταδιοδρομίας του πέτυχε ο 2ετής ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΟΣ (Απόσταση: 1000μ. Χρόνος: 59.39 – Ιδιοκτήτης: ΣΤΑΥΛΟΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ) που τέθηκε από νωρίς επικεφαλής του ομίλου, έφερε την κούρσα στα μέτρα του και είχε τα απαραίτητα αποθέματα δυνάμεων για να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις του ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ που με τη σειρά του πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ που διαγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Μαρκόπουλο, συνάντησε δύσκολες συνθήκες και δείχνει ιδιαίτερα εξελίξιμος.

fd11

fd12

Εξαιρετική εμφάνιση στη λασπώδη πίστα πραγματοποίησε ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ (Απόσταση: 1300μ. Χρόνος: 1.22.56 – Ιδιοκτήτης: ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ) που ιππεύτηκε με υπομονή από τον αναβάτη Μπαμπανιώτη, ακολούθησε στη μέση του ομίλου και με δυνατό φίνις προσπέρασε λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού το βασικό του αντίπαλο ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ ο οποίος έδειξε εξαιρετικά ευδιάθετος στην επιστροφή του υπό νέα προπόνηση μετά από μεγάλη αποχή και δεν θα αργήσει να φτάσει στην επιτυχία. Τρίτος σημειώθηκε ο ΔΕ ΦΟΥΛΓΟΥΕΛ ΕΝΤ που δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο και τέταρτος ο ΤΖΟΕΪ ΜΠΛΑΚ που δεν ευνοήθηκε από τον ρυθμό της διαδρομής.

fd13

fd14

fd15

Στις νίκες επέστρεψε ο άριστος ΣΙΛΑΣ ΣΤΡΗΤ (Απόσταση: 1800μ. Χρόνος: 1.53.43 – Ιδιοκτήτης: ΞΥΝΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ) που πρόσθεσε άλλη μία κλασσική επιτυχία στο πλούσιο βιογραφικό του κατακτώντας και το κύπελλο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο γιος του Frozen Power είναι σπεσιαλίστας σε αυτές τις αποστάσεις, έχει δείξει να του αρέσει ο λασπώδης στίβος και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ίππους στο Μαρκόπουλο. Τον συναγωνίστηκε μέχρι τέλους ο ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ που βρίσκεται στην ανώτερη δυνατή κατάσταση και αποδίδει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του με επικεφαλής διαδρομή. Σε περίοδο ισχυροποίησης δείχνει να βρίσκεται ο ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ που έτρεξε δυνατά και βελτίωσε την ατομική του επίδοση στα 1800μ. παίρνοντας την τρίτη θέση και τέταρτος ο νικητής του Grand Prix της 28ης Οκτωβρίου, ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ.

fd16

fd17

Με σαρωτικό τρόπο έφτασε στη 10η νίκη της σταδιοδρομίας του ο ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ (Απόσταση: 1800μ. Χρόνος: 1.57.10 – Ιδιοκτήτης: ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ) που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του, προηγήθηκε από την είσοδο της ευθείας και αποσπάστηκε προς το τέλος δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο 6ετής βρίσκεται στην ανώτερη δυνατή κατάσταση και δεν είχε κανένα πρόβλημα στο λασπώδη στίβο. Ο χαλκέντερος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ δεν ευνοήθηκε από την εξέλιξη της κούρσας αλλά είχε τις δυνάμεις για να κρατήσει τη δεύτερη θέση μπροστά από τους ΦΙΛΙΠ και ΓΚΑΜΠΥ.

fd18

fd19

Την καλή του φόρμα εξαργύρωσε με νίκη ο ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ (Απόσταση: 1200μ. Χρόνος: 1.15.06 – Ιδιοκτήτης: COSENTINI PAOLA - MARIA) που δεν έχει απουσιάσει από τις τιμητικές θέσεις το τελευταίο 4μηνο και αποτελεί υπόδειγμα σταθερότητας. Μετά από καλή εκκίνηση κράτησε την «επαφή» με τους πρώτους και με φίνις διαρκείας μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ που βρίσκεται στο απόγειο της φόρμας του και είναι πολύ δυνατός όταν αποκτά το αβαντάζ της πρωτοπορίας. Σε άριστη φυσική κατάσταση επέστρεψε από ρεπό ο ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ που δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε αυτούς τους ομίλους. Καλή εμφάνιση από τον ΜΙΣΤΕΡ ΠΑΡΗ που κατέλαβε την τέταρτη θέση.

 

Φωτογραφίες: Νίκος Κουτσόμυλος