Ο εξαιρετικός ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ κατέκτησε και το Κύπελλο Λευκού Πύργου

Ο εξαιρετικός ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ κατέκτησε και το Κύπελλο Λευκού Πύργου
22 Ιουλ
2017

q1

q2

Η συγκέντρωση της Παρασκευής άνοιξε τη με εύκολη νίκη του ΕΣΧΑΑΝ (Απόσταση: 1400μ. Χρόνος: 1.29.11 – Ιδιοκτήτης: Στ. IPPOTRUST) που κατέκτησε με σαρωτικό τρόπο το μέδεν του. Ο νικητής βρέθηκε από νωρίς σε επίκαιρη θέση, προωθήθηκε στην πρωτοπορία και αποσπάστηκε των αντιπάλων του. Σε απόσταση δεύτερος τερμάτισε ο ΒΕΤΕΡ, στην πρώτη συμμετοχή του στα 1400μ, ενώ τρίτος σημειώθηκε ο σταθερός ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ που δεν απουσιάζει από την άφιξη τους τελευταίους δύο μήνες. Τέταρτος ο ΣΤΟΡΜΥ ΑΡΤ.

q3

q4

Τις 4 νίκες στις τελευταίες 5 συμμετοχές έφτασε ο ισχυρός ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ (Απόσταση: 1000μ. Χρόνος: 59.40 – Ιδιοκτήτης: ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ Μ. - Στ. ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ) που δείχνει να βρίσκεται σε θαυμάσια φόρμα και σημείωσε καλή επίδοση στη μικρή απόσταση. Τον ακολούθησε ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ που διαγωνίστηκε βελτιωμένα και έδειξε ότι χρειαζόταν την πρώτη κούρσα μετά το ρεπό. Στην τρίτη και τέταρτη θέση τερμάτισαν οι ομόσταυλοι ΝΤΑΪΒΕΡΤΙΝΤΟ και ΡΑΣ ΑΛ ΜΑΛ.

q5

q6

Στην τρίτη ιπποδρομία της ημέρας η ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ (Απόσταση: 1000μ. Χρόνος: 1.01.21 – Ιδιοκτήτης: Στ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) κατέκτησε το μέδεν της, η 3ετής ήταν προοδευμένη σε σχέση με το ντεμπούτο της, οδήγησε από νωρίς την ιπποδρομία και απέκρουσε όλες τις επιθέσεις της ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ που έχει δείξει καλά στοιχεία στις συμμετοχές της. Ενθαρρυντικό ντεμπούτο έκανε η ΦΡΗ ΑΤ ΛΑΣΤ που κατέκτησε την τρίτη θέση και τέταρτη σημειώθηκε η ΤΗ ΑΤ ΔΕ ΡΙΤΖ.

q7

q8

Την καλή της φόρμα εξαργύρωσε η ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ (Απόσταση: 1400μ. Χρόνος: 1.28.92 – Ιδιοκτήτης: BATIR STABLES) και έφτασε στη δεύτερη νίκη της σταδιοδρομίας της με εντυπωσιακό τρόπο καταβάλλοντας ακριβώς επάνω στη γραμμή του τερματισμού την ΣΑΝΣΕΤ ΝΤΑΖΛ, που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση πρώτη φορά σε αυτή την απόσταση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η ΝΤΑΝΣΙΝΓΚ ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ που βελτίωσε την ατομική της επίδοση στα 1400 και τέταρτη η ΛΑΒΙΝΙΑ ΡΟΟΥΖ που φάνηκε απειλητική έως ένα σημείο αλλά δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις στο τέλος.

q10

Σε μια υπερθεαματική άφιξη ο ΑΓΓΕΛΟΣ πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού μπροστά από τους ΣΛΕΪΝΣ ΚΑΣΤΛ και ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ αλλά μετά από ένσταση που κατατέθηκε τη νίκη στα χαρτιά πήρε ο «σκληροτράχηλος» ΣΛΕΪΝΣ ΚΑΣΤΛ (Απόσταση: 1575μ. Χρόνος: 1.40.31 – Ιδιοκτήτης: ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ Γ. – ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ Γ.) που πραγματοποίησε το γνώριμο δυνατό φίνις έχοντας αυτή τη φορά εξασφαλίσει μια καλή θέση στην εσωτερική. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ.

q12

q13

Ασταμάτητος δείχνει ο ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ (Απόσταση: 1575μ. Χρόνος: 1.37.36 – Ιδιοκτήτης: ΞΥΝΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ) που σημείωσε άλλη μια επιτυχία σε κλασική διαδρομή και έφτασε στην κατάκτηση του πλούσιου επάθλου στο Κύπελλο Λευκού Πύργου. Ο 4ετής αν και δεν ξεκίνησε καλά από την αφετηρία προωθήθηκε από την εξωτερική και μετά από σκληρή μάχη με τον 6ετή ΜΠΑΜΠΟΥΡ είχε το κάτι παραπάνω για να φτάσει έστω και με ελάχιστη διαφορά στην πολύτιμη νίκη. Οι δύο τους κατατάσσονται στα καλύτερα άλογα του ιπποδρόμου για το 2017 και άφησαν 7 μήκη πίσω των 8ετή ΤΟΥΝΤΟΡ ΕΜΠΑΪΡ, σε απόσταση τέταρτος ο ΣΚΑΪ ΣΙΠ.

q14 

q15

Στο φινάλε της συγκέντρωσης ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Απόσταση: 1300μ. Χρόνος: 1.21.65 – Ιδιοκτήτης: ΒΑΣΙΛΗΑ ΦΑΝΗ) επέστρεψε στις νίκες μετά από μια περίοδο έντονα διακριτικών εμφανίσεων σε διαφορετικές αποστάσεις. Ο 7ετής δείχνει να διανύει περίοδο καλής φόρμας και απέκρουσε όλες τις επιθέσεις του 9ετή ΜΟΛΟΤΩΦ που τον συναγωνίστηκε έως το τέλος. Αρκετό έδαφος κάλυψε στην τελική του προώθηση ο ΜΑΣΟΥΕΡΤΕ καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση. Τέταρτος ο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ.

 

Φωτογραφίες: Νίκος Κουτσόμυλος