"Χρυσό άλογο" της χρονιάς ο ΓΙΟΥΤΟΚΗΝΤΟΥΜΗ

"Χρυσό άλογο" της χρονιάς ο ΓΙΟΥΤΟΚΗΝΤΟΥΜΗ
06 Ιουλ
2017

111

112

H ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ (Απόσταση: 1200μ. Χρόνος: 1.14.81 – Ιδιοκτήτης: VERMANTIA PRODUCTIONS Α.Ε.) επιβλήθηκε εύκολα των αντιπάλων της φτάνοντας στην δεύτερη επιτυχία της καριέρας της στην πρώτη ιπποδρομία της συγκέντρωσης. Η αξιόμαχη και σταθερή σε αυτούς τους ομίλους ΚΙΣ τερμάτισε στη δεύτερη θέση και τρίτη η ΣΑΝΣΕΤ ΝΤΑΖΛ.

113

114

Με σαρωτικό τρόπο κατέκτησε το μέδεν της η ΠΟΥΡ ΛΑ ΦΑΜΙΓ (Απόσταση: 1200μ. Χρόνος: 1.15.68 – Ιδιοκτήτης: ΑΙΓΕΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.) όπου ήταν μάλιστα η μοναδική 2ετής του ομίλου και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η νικήτρια ακολούθησε σε επίκαιρη θέση και μπαίνοντας στο τελευταίο 200άρι αποσπάστηκε θεαματικά των αντιπάλων της. Ελπιδοφόρο ντεμπούτο πραγματοποίησε η ΤΗ ΑΤ ΔΕ ΡΙΤΖ που έδειξε να διαθέτει αξιόλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά, την ακολούθησε στην άφιξη η ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ και πιο πίσω η ΣΤΟΡΜΚΑΤΤΕΡ.

116

117

Στην τρίτη σερί επιτυχία έφτασε ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ (Απόσταση: 1400μ. Χρόνος: 1.28.11 – Ιδιοκτήτης: CHAMPAGNE SYNDICATE) συνεχίζοντας να δίνει χαρά στο «ωραίο φύλο» καθώς ο ίππος είναι ιδιοκτησίας του πρώτου συνδικάτου γυναικών. Αν και ο ρυθμός της διαδρομής ήταν σχετικά γρήγορος ο νικητής μπήκε πρώτος στην ευθεία και κράτησε το θετικό προβάδισμα μέχρι τέλους. Με δυνατό φίνις από τις τελευταίες θέσεις του ομίλου ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ κατέλαβε τη δεύτερη θέση υποσκελίζοντας τους ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ, που ήταν βελτιωμένος, και τον ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗ.

118

119

Στις νίκες επέστρεψε ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΥ (Απόσταση: 1400μ. Χρόνος: 1.27.85 – Ιδιοκτήτης: ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ) που βρίσκεται σε θαυμάσια φυσική κατάσταση, αξιοποίησε το γνώριμο ισχυρό φίνις του και προηγήθηκε με μισό μήκος του ΛΙΤΟΥ ΒΙΟΥ. Τους ακολούθησαν στην άφιξη ο ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ που οδήγησε από νωρίς την ιπποδρομία και ο ΦΛΑΟΥΤΟ που δεν ξεκίνησε καλά και εκδήλωσε φίνις από την τελευταία θέση του ομίλου.

1972

4975

Το «χρυσό άλογο» για το 2017 είναι ο ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ (Απόσταση: 2400μ. Χρόνος: 2.37.54 – Ιδιοκτήτης: AEGEAN STABLES) που μετά το κριτήριο κατέκτησε και την κορυφαία ιπποδρομία της χρονιάς το 71ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΠΑΠ. Με επικεφαλής διαδρομή απέκρουσε και αυτή τη φορά τις επιθέσεις του ΔΑΝΑΟΥ όπως ακριβώς είχε γίνει και στο Κριτήριο Τριετών. Στην τρίτη θέση σημειώθηκε ο ΜΟΜΟΥΡ δείχνοντας άνοδο και ευαρέσκεια σε αυτή την απόσταση.

120

121

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ (Απόσταση: 1100μ. Χρόνος: 1.08.48 – Ιδιοκτήτης: ΑΦΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ – ΣΤ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ) που έδειξε πλήρως ανανεωμένος στην πρώτη του συμμετοχή υπό νέα προπόνηση. Βρέθηκε από νωρίς πίσω από τους πρώτους και εκμεταλλευόμενος την εσωτερική ξέφυγε των αντιπάλων του. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο σταθερός ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ, τρίτος ο  ανανεωμένος μετά από το ρεπό ΒΕΤΕΡ και τέταρτος ο ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ.

122

123

Στο φινάλε της συγκέντρωσης ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ (Απόσταση: 1200μ. Χρόνος: 1.28.74 – Ιδιοκτήτης: ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ) σημείωσε την 9η νίκη της σταδιοδρομίας του. Ο 6ετής διέρχεται περίοδο θαυμάσιας φυσικής κατάστασης και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή στην απόσταση των 1400. Αν και βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις του ομίλου αναπτύχθηκε σταδιακά από την εξωτερική και κατέβαλε τον 11ετή ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ που διανύει περίοδο άριστης φόρμας. Τρίτος ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ που διαγωνίζεται σταθερά και δε λείπει από την άφιξη και τέταρτος ο ΜΟΛΟΤΩΦ.

 

Φωτογραφίες: Νίκος Κουτσόμυλος