«Όχι πια τραγωδία: Οι ελληνικές ιπποδρομίες ατενίζουν το μέλλον»

«Όχι πια τραγωδία: Οι ελληνικές ιπποδρομίες ατενίζουν το μέλλον»
02 Μαρ
2017

Με αυτόν τον τίτλο στο Κυριακάτικο φύλλο της Racing Post, διαβάσαμε ένα άρθρο – διαφήμιση για την πορεία των ελληνικών ιπποδρομιών και το μέλλον τους.  

Την ημέρα που η Ιπποδρομίες ΑΕ γιόρταζαν τον ένα χρόνο λειτουργίας τους, τον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε, προσκεκλημένος της εταιρείας και του Διευθυντή του τμήματος ιπποδρομιών Fin Powrie, ο Άγγλος δημοσιογράφος της κορυφαίας αμιγώς ιπποδρομιακής Βρετανικής εφημερίδας Racing Post, Howard Wright. 

Ο κ. Wright έκανε μια ιστορική αναδρομή στα Φαληρικά χρόνια και τη μοναδική ατμόσφαιρα που επικρατούσε από το πλήθος κόσμου στο Δέλτα, μέχρι τη μεταφορά στο σύγχρονο ιππικό κέντρο του Μαρκόπουλου και την αλλαγή σελίδας στα χέρια του ΟΠΑΠ. 

Επίσης, το κείμενο αναφέρετε στις τεράστιες διαφορές της παλιάς και νέας εποχής, στον πρωτεύοντα ρόλο του Οργανισμού, τους ανθρώπους της εταιρείας που οραματίζονται την πρόοδο και φυσικά τους επαγγελματίες του χώρου που έχουν βιώσει όλες τις αλλαγές στο ελληνικό ιπποδρομιακό στερέωμα, όπως φυσικά και τους στόχους ανάπτυξης της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην χώρα μας.

pantok

Ένα τέτοιο δημοσίευμα μόνο ως μια θετική ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί, την ώρα που στο πολύ δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας ο ιππόδρομος πραγματοποιεί βήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας. 

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο άρθρο διαβάσαμε όλα τα θετικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί για τις ελληνικές ιπποδρομίες το τελευταίο διάστημα π.χ. η εισαγωγή μας στην Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Ιπποδρομιακή Ομοσπονδία, αλλά και μελλοντικά την δημιουργία ενός συστήματος ισοζυγισμού με βάση το rate και όχι με την επιβάρυνση κιλών σε κάθε νίκη, το οποίο θα ανοίξει τους ορίζοντες μας. 

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ, κ. Damian Cope, του Α’ αντιπροέδρου των Ιπποδρομιών ΑΕ κ. Σπύρου Φωκά, του Racing Director Fin Powrie, του COO κ. Κώστα Αλεξόπουλου, αλλά και της κτηνιάτρου και υπεύθυνης ευζωίας των ίππων κα Δανάη Μαρνέρη.

rrp1

Επίσης δηλώσεις πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Φιλίππου Ενώσεως κ. Πέτρος Ζαφείρης και το μέλος της Κωστής Μεϊμαρίδης, όπως και η κα Αλεξάνδρα Κωνσταντινοπούλου από το τμήμα Γενεαλογίας και Αναπαραγωγής της Ένωσης (Stud Book).

Τέλος εκ μέρους των προπονητών στον κ. Wright μίλησε ο κ. Αλέκος Γιατράς, η κα Αγγελική Αμίτση, ο κ. Χάρης Χαραλάμπους, ο πολυνίκης κ. Χρήστος Κουβαράς, η κα Ειρήνη Κεράτσα, αλλά και ο πατέρας του προπονητή Άρη Μυκονιάτη, κ. Μιχάλης Μυκονιάτης. 

Σας παραθέτουμε το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε από την Racing Post και μας το προώθησε ο κ. Martin Smethurst του τμήματος έκδοσης της Βρετανικής εφημερίδας.