Στο πάνθεον η Enable

Στο πάνθεον η Enable
10 Οκτ
2018

Στο πάνθεον των ιπποδρομιών πέρασε πλέον η 4ετής φοράδα του Πρίγκηπα Khalid Abdullah, Enable, καθώς κατάφερε την Κυριακή που μας πέρασε να κατακτήσει για 2η συνεχόμενη χρονιά το Prix de l'Arc de Triomphe στον ιππόδρομο του Longchamp του Παρισιού (2.400 μέτρα  - €2,857,000 έπαθλο για τον νικητή). 

enable arc 18 france galop

Τι κι αν καρδιοχτύπησε τους χιλιάδες θαυμαστές της, μιας και η τρομερά ταλαντούχα Sea of Class την πλησίασε πάρα πολύ στο τέλος, αυτός που πανηγύρισε τρελά μαζί με τους χιλιάδες Βρετανούς που είχαν μεταβεί στην Γαλλία για να την υποστηρίξουν, ήταν ο αναβάτης της Frankie Dettori στην 30η συμμετοχή του σε αυτή την μοναδική και ιδιαίτερα σημαντική ιπποδρομία στο παγκόσμιο καλεντάρι όπου σημείωσε την 6η του νίκη.
Με αυτή την επιτυχία η φοράδα του εκπληκτικού προπονητή John Gosden μπήκε σε ένα πολύ ξεχωριστό club, αφού έγινε το 7ο μόλις άλογο που κατακτά την Αψίδα για 2η φορά. 
Τέλος, όπως όλα δείχνουν επόμενος σταθμός της Enable για φέτος θα είναι στις αρχές Νοεμβρίου η Αμερική και συγκεκριμένα το Kentucky και το Breeder's Cup Classic. 

Τελευταία Νέα