Γλύτωσε τα χειρότερα ο Espinoza

Γλύτωσε τα χειρότερα ο Espinoza
23 Ιουλ
2018

Ο 46άχρονος αναβάτης Victor Espinoza έγινε παγκοσμίως γνωστός με την κατάκτηση του Triple Crown το 2015 με τον American Pharoah. Έκτοτε συνέχισε να πρωταγωνιστεί στις σπουδαιότερες κούρσες των Αμερικάνικων ιπποδρομιών, χάρις στις επιτυχίες του Gormley στο Santa Anita Derby και το Sham Stakes το 2017.

Ωστόσο, αυτή τη φορά έγινε πρωτοσέλιδο εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού ατυχήματος που είχε την Κυριακή στην πίστα Del Mar της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα καθώς γκαλοπάριζε με τον 4ετή  Bobby Abu Dhabi (ενόψει της προετοιμασίας του για το Bing Crosby Stakes το Σάββατο) είχαν μια πάρα πολύ άσχημη ανατροπή με πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, ο ίππος του υπέστη καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή στον στίβο, ενώ ο ίδιος υπέστη κάταγμα αυχενικών οστών και διάφορα καψίματα στα χέρια και τους ώμους.

Το μόνο παρήγορο για τον έμπειρο αναβάτη, που διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ήταν ότι γλύτωσε την παράλυση και αναμένεται να επιστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα στις ιπποδρομίες.