Τα έδωσε όλα ο Justify

Τα έδωσε όλα ο Justify
20 Μαϊ
2018

Καρδιά πρωταθλητή έδειξε ότι διαθέτει ο Justify και φρόντισε να κλείσει τα στόματα όσων είχαν εκφράσει αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο ο θριαμβευτής του Kentucky Derby θα κατάφερνε να επικρατήσει και στο 143o Preakness Stakes για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του Triple Crown (τελευταίο άλογο που το κατάφερε ήταν ο American Pharoah το 2015).

Ο υπερφαβορί
Justify (απόδοση: 1,40 στο γκανιάν) υπό βροχή σε μια πάρα πολύ λασπώδη πίστα με ομίχλη, κατάφερε να αποκρούσει μέχρι τέλους όλες τις επιθέσεις του Good Magic και άντεξε οριακά από το δυνατό τέλος του Bravazo και του Tenfold. Το έπαθλο για τον νικητή έφτασε τις 900.000 δολάρια και ο χρόνος που σημείωσε ήταν 1.55.93 (απόσταση: 1.900 μέτρα).  

Σίγουρα δεν εντυπωσίασε με τον αγχωτικό τρόπο που επιβλήθηκε, αλλά οι 134.387 φίλιπποι που κατέκλυσαν τον ιππόδρομο του
Pimlico δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και με τις ιαχές και αντιδράσεις τους απέδειξαν πόσο πολύ αγαπούν τις ιπποδρομίες οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του προπονητή του νικητή
Bob Baffert, ο οποίος δήλωσε ότι στην ευθεία παρακαλούσε και προσευχόταν να έρθει το φίνις και το άλογο του να κρατήσει το προβάδισμα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο 52άχρονος αναβάτης του Mike Smith, ο οποίος τόνισε ότι αυτή ήταν μακράν η πιο δυνατή κούρσα στην καριέρα του Justify μέχρι στιγμής.

Αυτή ήταν η 5η και πιο σημαντική νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τον
Justify, αλλά αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς και τον προπονητή του για την κατάκτηση του Triple Crown είναι ότι το άλογο έχει τραβήξει 5 δυνατές κούρσες σε διάστημα μόλις 90 ημερών και το Belmont Stakes είναι μια πάρα πολύ απαιτητική ιπποδρομία από κάθε άποψη. 

Τελευταία Νέα