Θέαμα και απίθανα έπαθλα στο Φεστιβάλ του Breeders Cup

Θέαμα και απίθανα έπαθλα στο Φεστιβάλ του Breeders Cup
05 Νοε
2017

Για πρώτη φορά στην 33άχρονη ιστορία του Αμερικανικού Breeders Cup το ιπποδρόμιο στην Del Mar της Νότιας Καλιφόρνια φιλοξένησε το διήμερο φεστιβάλ Group ιπποδρομιών, οι οποίες μοίρασαν εκπληκτικά χρήματα σε νικητές και διακριθέντες. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13 Group 1 κούρσες, συνολικών επάθλων 28 εκατομμυρίων δολαρίων με κορύφωση το Breeders Cup Classic, όπου πλήθος κόσμου είδε τον Gun Runner (φώτο) να κερδίζει την κούρσα των 6 εκατομμυρίων δολαρίων.
AP 17309033669652
Ο 4ετής αρσενικός του προπονητή
Steven Asmussen με τον Florent Geroux για μια ακόμη φορά στην σέλα του, οδήγησε από την αρχή και κράτησε θετικό προβάδισμα μέχρι τέλους, τερματίζοντας μπροστά από δυο άλογα του Bob Baffert τον Collected και τον West Coast. Ωστόσο, η πολυαναμενόμενη κόντρα με το έτερο εκπρόσωπο του Baffert, τον περσινό θριαμβευτή Arrogate δεν ήρθε ποτέ και ο φετινός νικητής του Pegasus και Dubai World Cup τερμάτισε την εντυπωσιακή και σύντομη καριέρα του για να συνεχίσει στην ιπποπαραγωγή, στην 5η θέση της άφιξης, 6 μήκη πίσω από τον Gun Runner.

Μεταξύ
των σπουδαίων ιπποδρομιών, ο 5ετής World Approval κατέκτησε το Breeders Cup Mile ($2 εκατομμύρια), ο επίσης 5ετής Roy H ήταν ο μεγάλος νικητής του Breeders Cup Sprint ($1,5 εκατομμύριο), ενώ το Longines Turf των $4 εκατομμυρίων το κατέκτησε ο 4ετής εκπρόσωπος της Godolphin και του Andre Fabre, Talismanic με τον Mikael Barzalona στην σέλα του