Ασταμάτητη η Winx

Ασταμάτητη η Winx
29 Οκτ
2017

Συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία ήταν το Σάββατο στον ιππόδρομο του Moonee Valley της Μελβούρνης, η εκπληκτική 6ετής φοράδα – φαινόμενο της Αυστραλίας Winx.

Τι κι αν ο 5ετής Νεοζηλανδός
Humidor την πλησίασε στο μισό μήκος και παραλίγο να στεναχωρήσει ένα ολόκληρο έθνος που είχε ταχθεί με την φοράδα του προπονητή Chris Waller, ολα τελείωσαν καλά και η κατάκτηση ενός 3ου Cox plate στην απόσταση των 2.040 μέτρων ήταν γεγονός.

Έτσι η κόρη του
Street Cry και της Vegas Showgirl, ισοφάρισε το ρεκόρ των 15 γκρουπ 1 επιτυχιών της Black Caviar και παράλληλα κατάφερε να κερδίσει με την χαμηλότερη απόδοση στο γκανιάν (1,13) την συγκεκριμένη κούρσα, από την εποχή του μοναδικού Phar Lap το 1931.

Τα πράγματα φυσικά και δεν ήταν εύκολα για τον αναβάτη της
Hugh Bowman, αλλά η φοράδα ανταποκρίθηκε στην πίεση μέχρι τέλους και κατέκτησε το πλούσιο έπαθλο των 1.223.500 ευρώ, σημειώνοντας την 22η συνεχόμενη νίκη της.     

Τέλος, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η φοράδα θα έχει πολλές επιλογές και ευκαιρίες μπροστά της να διευρύνει το σερί τους επόμενους μήνες και να συνεχίσει να γράφει ιστορία, προκαλώντας παροξυσμό στους Αυστραλούς, οι οποίοι πλέον δεν χάνουν ούτε προπόνηση της.