Εκπληκτική Enable στο Arc

Εκπληκτική Enable στο Arc
01 Οκτ
2017

Λίγο έως πολύ όλοι γνώριζαν τις σπουδαίες δυνατότητες που είχε αποκαλύψει η 3ετής Enable στις 7 συμμετοχές της στην Αγγλία, αλλά ο τρόπος που η φοράδα του Πρίγκηπα Khallid Abdullah κατάφερε να κατατροπώσει τους αντιπάλους της στο Chantilly το απόγευμα της Κυριακής, εντυπωσίασε την παγκόσμια ιπποδρομιακή κοινότητα και τουλάχιστον θύμισε Treve του 2013. Η κόρη του Nathaniel και της Concentric που προπονείται από τον John Gosden και ιππεύθηκε με άψογο τρόπο από τον ρέκορντμαν της Αψίδας πλέον (5η νίκη) Frankie Dettori, ο οποίος έκανε στην κυριολεξία μια από τις πιο αμφίρροπες και δύσκολες ιπποδρομίες του κόσμου να φαίνεται πραγματικά εύκολη υπόθεση χωρίς ίχνος υπερβολής.
France Arc de Triomphe Horse Race 53966
Έτσι, το
Prix de l’Arc de Triomphe έστεψε νέα Βασίλισσα για το 2017 μπροστά σε 40.000 θεατές, η οποία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το έπαθλο των 2.857.000 ευρώ επιβλητικά. Όπως δήλωσε αργότερα ο προπονητής της φοράδας θα εξακολουθήσει να προπονείται και για το 2018, αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για ακόμα πιο σπουδαία πράγματα τη νέα χρονιά και γιατί όχι να επαναλάβει το σχετικά πρόσφατο κατόρθωμα της Treve με 2 συνεχόμενες κατακτήσεις του Arc το 2013 και 2014. Δεύτερος στην άφιξη περί τα δύο μήκη πιο πίσω τερμάτισε ο 4ετής του Andre Fabre, Cloth Of Stars με αναβάτη τον Barzalona και 3ος σημειώθηκε ο ισχυρός εκπρόσωπος της Οικογένειας Νιάρχου Ulysses. 

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο διήμερο φεστιβάλ του Chantilly είχε προηγηθεί το Σάββατο το μεσημέρι η εκπληκτική εμφάνιση του "δικού μας" ΣΚΑΪ ΣΙΠ (φώτο), ο οποίος τερμάτισε 2ος στο Qatar Grand Handicap Des Milers, ηττηθείς μόνο από τον London Protocol. Ο τρόφιμος του κ. Βασιλόπουλου, ο οποίος προπονείται από τον Χρήστο Κουβαρά πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στην Γαλλία και διεκδίκησε επί ίσοις όροις τη νίκη με τον Fabrice Veron στη σέλα του. Τέλος, η παρουσία των Ελλήνων σε ένα τόσο μεγάλο meeting και πόσο μάλλον η διάκριση μόνο σπουδαία μπορεί να χαρακτηριστεί και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλο το επιτελείο που τα πλαισιώνει. Το έπαθλο που πήρε ο ΣΚΑΪ ΣΙΠ κατακτώντας την 2η θέση έφτασε τις 13.300 ευρώ.

44