Ασταμάτητη η Winx

Ασταμάτητη η Winx
16 Σεπ
2017

Τις τελευταίες δεκαετίες οι Αυστραλοί παραγωγοί καθαρόαιμων ίππων έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε παγκόσμια κλίμακα και καταφέρνουν μέσω αλόγων – σταρ να προσελκύσουν νέο κοινό στα ιπποδρόμια και στο άθλημα γενικότερα.

Αυτή την στιγμή το άλογο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην ήπειρο των καγκουρό και κυνηγά το ρεκόρ των 25 νικών του φαινόμενου
Black Caviar, είναι η εκπληκτική επίσης φοράδα Winx, η οποία κατέκτησε πριν λίγες ώρες το George Main Stakes στον ιππόδρομο του Randwick στα ανατολικά προάστια του Σύδνεϋ. Για την εξαετή Winx αυτή ήταν η 20η συνεχόμενη επιτυχία και πλέον το ρεκόρ της Caviar που προαναφέραμε και φαινόταν εξωπραγματικό, πλέον κινδυνεύει.

Η κούρσα των 500.000 δολαρίων Αυστραλίας συνολικού επάθλου (γύρω στις 290.000 για τον πρώτο) πραγματοποιήθηκε στην απόσταση των 1.600 μέτρων και η φοράδα του προπονητή
Chris Waller κατάφερε να υπερισχύσει στο τέλος του αξιόμαχου 7ετή Happy Clapper. Αυτή ήταν η 13η Group 1 επιτυχία της κόρης του Street Cry, την οποία ίππευσε με παροιμιώδη ψυχραιμία και εμπιστοσύνη ο μόνιμος αναβάτης της Hugh Bowman. Μάλιστα η φοράδα κάποια στιγμή βρισκόταν περί τα 10 μήκη πίσω από τους προπορευόμενους και το εντυπωσιακό της φίνις στην σχετικά μικρή ευθεία του Royal Randwick (μόλις 410 μέτρα) ενθουσίασε τους θεατές. Η απόδοση της φοράδας στο γκανιάν έκλεισε στο 1.12.

Τέλος, για την
Winx το να ντουμπλάρει τις επιτυχίες της στο συγκεκριμένο έπαθλο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την αξία της, καθώς μονάχα ο δυναμικός και μετέπειτα από τους κορυφαίους επιβήτορες της Αυστραλίας Kingston Town (1981-82) το είχε καταφέρει. Τώρα οι ιδιοκτήτες και ο προπονητής της Winx σχεδιάζουν να τρέξει άλλη μια φορά πριν τις 28 Οκτωβρίου όπου θα προσπαθήσει τότε να κατακτήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Cox Plate στον ιππόδρομο του Moonee Valley της Μελβούρνης.