Εθνική υπερηφάνεια

Εθνική υπερηφάνεια
04 Σεπ
2017

Η προσφορά του κορυφαίου ίσως Έλληνα αναβάτη καθαρόαιμων όλων των εποχών, Παναγιώτη Δημητσάνη, στις ελληνικές ιπποδρομίες και στην κοινότητα είναι κατά γενική ομολογία τεράστια, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα εκπληκτικά του κατορθώματα σε Φάληρο αρχικά και Μαρκόπουλο στη συνέχεια δεν του έχουν χαρίσει την πρέπουσα αναγνώριση και δόξα, εξαιτίας της εσωστρέφειας που σκιάζει για δεκαετίες το χώρο μας.
Ο Παναγιώτης όμως έχει αποδείξει περίτρανα ότι είναι τζόκεϊ Ευρωπαϊκής κλάσης και βεληνεκούς με τις διακρίσεις του εκτός Ελλάδας σε Γαλλία, Κύπρο και όχι μόνο.  
Ο Έλληνας τσάμπιον μπροστά σε 7.000 θεατές στον ιππόδρομο του
Velka Chuchle συμμετείχε στο 3ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναβατών που διεξήχθει το Σάββατο που μας πέρασε στην Πράγα της Τσεχίας.
21272309 10213749410599825 8097528247340631058 n
Ο πρωταθλητής μας που μετρά πάνω από 4.000 νίκες στην καριέρα του συγκέντρωσε 14 πόντους στις ιππεύσεις του και κατετάγη 5ος ανάμεσα σε 16 γνωστούς και ταλαντούχους αναβάτες.  
Το εντυπωσιακό ήταν ότι κατάφερε να σημειώσει και μια πρωτιά, αφήνοντας πίσω του σημαντικά Ευρωπαϊκά ονόματα όπως τους Γάλλους
Thierry Thulliez, Stephane Breux, άλλα και τον Ιρλανδό Fergus Sweeny, όπως και τον Ιταλό Antonio Fresu.   
Τον τίτλο του κορυφαίου πήρε ο Γάλλος
Thomas Huet με 26 πόντους,  ο οποίος είχε δουλέψει για 4 χρόνια στην Αυστραλία χωρίς να αξιοποιήσει στον απόλυτο βαθμό το ταλέντο του και επέστρεψε για μια καλύτερη σταδιοδρομία στην πατρίδα του. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Καζακστανός πρωταθλητής Τσεχίας Bauyrzhan Murzabayev, ο οποίος ήταν και ο περσινός νικητής της διοργάνωσης.
Η επιτυχία του Παναγιώτη δεν κάνει περήφανη και γνωστή στο εξωτερικό μόνο την ελληνική ιπποδρομιακή κοινότητα, αλλά και όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ταλέντο και την αφοσιώση αυτού του εξαιρετικού αθλητή – αναβάτη.

 

Το βίντεο των αναμετρήσεων: