Έλαμψε το άστρο του Ulysses

Έλαμψε το άστρο του Ulysses
23 Αυγ
2017

Το περίφημο “Ebor” Φεστιβάλ του Γιόρκ στην Βόρεια Αγγλία έκανε την πρεμιέρα του σήμερα με ένα πρόγραμμα έξι ποιοτικών και πλούσιων σε έπαθλα ιπποδρομιών.  

Αιχμή του δόρατος αποτέλεσε το International Stakes με χορηγό την Juddmonte στην απόσταση των 2.063 μέτρων.  Το έπαθλο για το νικητή άγγιξε τις 615.000 ευρώ και η εξέλιξη της κούρσας ήταν συναρπαστική.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο 4ετής γιος του Galileo, Ulysses με αναβάτη τον Jim Crowley και προπονητή τον Sir Michael Stoute (χρόνος νικητή ίππου: 2.12.11).
TELEMMGLPICT000138119439 trans NvBQzQNjv4BqGh1LEWM9sW5nsznGUEtDg4 TXESPAYgo9FnX1wV8dyw
Το άλογο που ανήκει στην ιδιοκτησία της Οικογένειας Νιάρχου (Flaxman Stables) και αποτελεί προϊόν του ιπποφορβείου της κατάφερε να κάμψει με πολύ άνετο τρόπο (2 μήκη) την αντίσταση του 3ετή Churchill και έβαλε εκ νέου υποψηφιότητα για το Breeders Cup Turf τον Νοέμβριο, στο οποίο είχε τερματίσει πέρσι 4ος  και αποτελεί διακαή πόθο της Μαρίας Νιάρχου - Gouaze (κόρης του αείμνηστου εφοπλιστή και λάτρη των ιπποδρομιών Σταύρου Νιάρχου).   

Λίγο πιο πίσω 3ος τερμάτισε ένας από τους πιο ισχυρούς 3ετής της Godolphin, ο Barney Roy προπόνησης Richard Hannon, ο οποίος είχε ηττηθεί από τον Ulysses με ελάχιστη διαφορά στο Coral Eclipse του Sandown τον Ιούλιο.

Επίσης, τις επόμενες τρεις ημέρες στο Γιορκ θα λάβουν χώρα κι άλλες σπουδαίες αναμετρήσεις, όπως το Darley Yorkshire Oaks (Group 1 αποκλειστικά για φοράδες), το Coolmore Nunthorpe (Group 1 σπριντ για όλες τις ηλικίες), αλλά και το ανοικτό Handicap του Ebor στην απόσταση των 2.816 μέτρων. Τέλος, πλήθος κόσμου θα απολαύσει τις παροχές και δραστηριότητες του Φεστιβάλ, αλλά ουσιαστικά θα αποθεώσει για μια ακόμα φορά τους απόλυτους πρωταγωνιστές, τα άλογα, όπως και τους ανθρώπους που αφοσιώνονται σε αυτά.