Με το δεξί ξεκίνησε η Ελληνική αποστολή στη Ντωβίλ

Με το δεξί ξεκίνησε η Ελληνική αποστολή στη Ντωβίλ
13 Αυγ
2017

Μια σημαντική επιτυχία κατόρθωσε να πετύχει το Σάββατο το μεσημέρι ο προπονητής Χρήστος Κουβαράς και η ομάδα που τον πλαισιώνει στον ιππόδρομο της Deauville στην Γαλλία με την 4ετή ΜΠΛΟΥ ΜΟΥΝ ΡΑΪΖΙΝΓΚ.
Η φοράδα του Χρήστου Θεοδωράκη και των Σταύλων Καλαμαριάς «εκπροσώπησε» την σημερινή ελληνική ιπποδρομιακή πραγματικότητα του Μαρκόπουλου με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό, τερματίζοντας 3η σε
Claimer ιπποδρομία (Μαθητευομένων και Νέων αναβατών) στην συνθετική πίστα της Deauville στην απόσταση των 1.900 μέτρων κόντρα σε 13 άλογα, εκ των οποίων τα 10 ήταν αρσενικά. Την φοράδα ίππευσε ο νεαρός Kyllan Barbaud, ο οποίος στην καριέρα του έχει σημειώσει 14 νίκες σε 244 συμμετοχές μέχρι σήμερα και η απόδοση της στο γκανιάν άγγιξε την απόδοση 17,00, την ώρα που πλήρωσε στο πλασέ 3,40.  
20690192 1645267225491884 1256816563537771257 o
Η επιτυχία για τον Έλληνα προπονητή και τους ιδιοκτήτες έχει ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα χρόνο πριν η φοράδα και πριν έλθει να τρέξει στο Μαρκόπουλο, αντιμετώπιζε αντιπάλους στην Αγγλία που δεν ξεπερνούσαν χονδρικά το 65 rate στο Αγγλικό σύστημα Handicap και σήμερα αντιμετώπισε στην Νορμανδία (με ατυχίες κατά την διαδρομή) ορισμένα άλογα που σε γενικές γραμμές θεωρείτε ότι φτάνουν μέχρι και το 85, όπως ο 2ος της άφιξης Rubens.

Το εγχείρημα του Χρήστου Κουβαρά αποδεικνύει ότι οι Έλληνες προπονητές δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους ξένους και σηματοδοτεί μια περίοδο εξωστρέφειας και διαφήμισης των ελληνικών ιπποδρομιών στο εξωτερικό. Από τα κορυφαία ονόματα του Μαρκόπουλου που θα δοκιμάσουν την τύχη τους και θα διαγωνιστούν σύντομα είναι ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ, ο ΖΑΡΚΟ, ο ΣΚΑΪ ΣΙΠ, ο ΜΟΥΣΤΑΚΙΛ, όπως και η ΠΟΥΡ ΛΑ ΦΑΜΙΓ, αλλά και πιθανότατα ο ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ στην Τουρκία, με την ελπίδα να δούμε ελληνικές νίκες, σαν κι αυτές που είχε σημειώσει στο παρελθόν ο Χρήστος Θεοδωράκης στο πετυχημένο πέρασμα του από την Γαλλία, ως προπονητής και ιδιοκτήτης με τον αξέχαστο ΛΙΒΑΝΤΑΡ την εκπληκτική ΝΤΡΗΜ ΜΠΗ και άλλους σπουδαίους για τα ελληνικά δεδομένα ίππους της εποχής.          

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι την ομάδα που πραγματοποιεί μια μικρή ελληνική «απόβαση στην Νορμανδία» θα πλαισιώσει σύντομα και ο Τσάμπιον τζόκεϊ του ελληνικού ιπποδρόμου, Παναγιώτης Δημητσάνης.