Στην κορυφή του κόσμου ο Arrogate

Στην κορυφή του κόσμου ο Arrogate
25 Μαρ
2017

Όλα τα πιθανά εμπόδια κατάφερε να ξεπεράσει σήμερα ο Arrogate για να επιβεβαίωσει την φήμη του και να καταφέρει να γίνει το πιο «πλούσιο» άλογο του κόσμου σε έπαθλα (σχεδόν 15.500.000 ευρώ), κατακτώντας και το Dubai World Cup 2017.

Τι κι αν η τρομερή νεροποντή του πρωινού έκανε την πίστα του Meydan, λασπώδης λίμνη, τι κι αν έχασε εντελώς την εκκίνηση μένοντας καθαρά τελευταίος το άλογο του Bob Baffert κατάφερε να προσπεράσει έναν – έναν όλους τους αντιπάλους του και να κάμψει με το επηβλητικό του βήμα την αντίσταση του Gun Runnerπου προηγείτο στο τελευταίο 400άρι και να γράψει ιστορία.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά και παρομοίωση από τον προπονητή του με τον θρυλικό Secretariat, ενώ η εταιρεία Juddmonte του Khalid Abdullah μπορεί να καυχιέται ότι μετά τον ανίκητο Frankel, διαθέτει στις τάξεις της ένα άλογο αντίστοιχης δυναμικότητας και ποιότητας, αλλά στην άμμο. Περήφανος ο αναβάτης του Mike Smith έκανε λόγο μετά την κούρσα για ένα σπουδαίο άλογο που μπορεί να κερδίσει με κάθε μορφής διαδρομή και που κυριολεκτικά σήμερα δεν πήρε ανάσα μετά την ατυχία του στο σταρτ.

Είναι απόλυτα λογικό ότι μετά από και αυτή την επιτυχία ο γιος του Unbridleds Song έχει εκτοξεύσει τις μελλοντικές ιπποπαραγωγικές του μετοχές και αν όλα πάνε καλά θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην Αμερικανική και παγκόσμια ιπποπαραγωγή. Ο χρόνος που σημείωσε ο 4ετής Arrogate ήταν 2.2.15 στην απόσταση των 2.000 μέτρων, ένω όπως προαναφέραμε 2ος τερμάτισε ο Gun Runner και 3ος ο Neolithic του ευγνωσμένης αξίας Αμερικανού προπονητή Todd Pletcher.

12d
Το πρόγραμμα των
Group ιπποδρομιών άνοιξε με την έκπληξη του Second Summer στο Godolphin Mile, ο οποίος είχε στην σέλα του τον Βρετανό Pat Dobbs. Από τις υπόλοιπες κούρσες του σημερινού προγράμματος στο Meydan, που ήταν εξίσου θεαματικές, ξεχώρισε και η νίκη του Jack Hobbs της Godolphin στο Dubai Sheema με αναβάτη τον William Buick, αλλά και του Ιαπωνικών συμφερόντων Vivlos στο Dubai Turf με τζόκεϊ τον σπουδαίο Βραζιλιάνο Joao Moreira.
Επίσης, ο
Thunder Snow της Godolphin κατέκτησε μετά από συναρπαστική μάχη σε όλη την ευθεία με τον Epicharis το Ντέρμπι (3ετών) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αυτή ήταν η 2η νίκη του Christophe Soumillon στην ημέρα, αφού είχε προηγηθεί στο Dubai Gold Cup στα 2 μίλια η νίκη του Vazirabad.
Τέλος, τη νίκη για τους Γάλλους στο
Al Quoz Sprint (1200 μ. - Γρασίδι) πήρε έστω και δύσκολα ο 5ετής The Right Man, ενώ για τους Αμερικανούς στην ίδια απόσταση, αλλά στην άμμο, ο Mind Your Biscuits κέρδισε το Dubai Golden Shaheen με πολύ όμορφο τρόπο.
Την αυλαία του Φεστιβάλ και της πολύ πετυχημένης για 22η χρονιά διοργάνωσης του, έκλεισε η παγκόσμιας φήμης Αυστραλή συνθέτης και τραγουδίστρια
Sia, ανανεώνοντας το περίφημο ιπποδρομιακό ραντεβού για αντίστοιχες συγκινήσεις και υψηλό θέαμα για την επόμενη χρονιά.