Η ώρα του World Cup

Η ώρα του World Cup
23 Μαρ
2017

Το Σάββατο 25 Μαρτίου στον ιππόδρομο του Meydan θα διεξαχθεί για 22η χρονιά το περίφημο Dubai World Cup. Όλα αυτά τα χρόνια αυτή ήταν η πιο πλούσια σε έπαθλο κούρσα του πλανήτη, αλλά έχασε φέτος την πρωτιά από το Pegasus World Cup που διεξήχθει τον Ιανουάριο στη Φλόριντα. Ωστόσο παραμένει μια από τις πιο σημαντικές και απαιτητικές κούρσες στο παγκόσμιο καλεντάρι που διεξάγεται στην απόσταση των 2.000 μέτρων σε αμμώδη επιφάνεια.

dubai world cup pre race 014
Κάθε τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου το Ντουμπάι υποδέχεται σε μια πραγματική φιέστα την αφρόκρεμα του ιπποδρομιακού στερεώματος, μέσα από ένα μικτό πρόγραμμα (γρασίδι και άμμου) οκτώ πλούσιων και ποιοτικών
Group διαδρομών (πέντε Group 1 και τριών Group 2) με κορύφωση την τελευταία, που δεν είναι άλλη από το World Cup.

αρχείο λήψης
Αυτή την φορά το τεράστιο φαβορί της ιπποδρομίας που θα διεξαχθεί στις 18:45 ώρα Ελλάδος είναι ο περσινός θριαμβευτής του
Breeders Cup Classic και νικητής του Pegasus τον Ιανουάριο, Arrogate (φώτο). Προπονητής του 4ετή ίππου είναι ο κορυφαίος Αμερικανός Bob Baffert, ιδιοκτήτης του η εταιρεία Juddmonte του Khalid Abdullah και ο αναβάτης που θα προσπαθήσει να τον οδηγήσει σε μια ακόμα νίκη θα είναι ο Mike Smith. Ο Arrogate είναι σπουδαίο άλογο και λογίζεται τόσο μεγάλο φαβορί για την κούρσα που Άγγλοι μπουκμέηκερς του δίνουν απόδοση στο γκανιάν 1,36. 

140219081158 gallery meydan 4 horizontal large gallery
Ωστόσο, οι ιπποδρομίες είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα όπου δεν επιβεβαιώνονται πάντα τα τεράστια φαβορί και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο υψηλού ενδιαφέροντος κούρσα στο
Meydan. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανατροπής αποτελεί ο θρίαμβος του Monterosso το 2012 στο αντίστοιχο έπαθλο, όπου είχε αποτύχει το φαβορί So You Think του Aidan OBrien και ο τρόφιμος της Godolphin είχε επικρατήσει με απόδοση στο γκανιαν 21,00.
Ο συνολικός αριθμός των ίππων που θα διαγωνιστούν είναι 14 και ως βασικότεροι αντίπαλοι του
Arrogate προβάλουν ο αξιόμαχος Gun Runner του Steven Asmussen, o Mubtaahij του Νοτιαφρικάνου προπονητή Mike De Kock με αναβάτη τον Soumillon, ο Hoppertunity επίσης του Bob Baffert, αλλά και ο Move up ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Godolphin στην κούρσα. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία
Godolphin του Σεϊχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum έχει κατακτήσει την ιπποδρομία 6 φορές στο παρελθόν και ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της είναι ο μόνιμος συνεργάτης της, Saeed bin Suroor με 7 επιτυχίες. 

Τέλος, Dubai Millennium (πατέρας του εκπληκτικού Dubawi), Street Cry, Invasor, και Singspiel είναι μερικά από τα καθαροαίμα που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την σπουδαία κούρσα των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και έχουν γράψει ιστορία στην παγκόσμια ιπποπαραγωγή ως γενάρχες, αφήνοντας το στίγμα τους μέσω των προϊοντών τους στην εξέλιξη των ιπποδρομιών την τελευταία 20ετία.