Χάνει το Gold Cup ο Thistlecrack

Χάνει το Gold Cup ο Thistlecrack
21 Φεβ
2017

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα το μεσημέρι για τους φίλους των ιπποδρομιών εμποδίων της Βρετανίας, καθώς το τεράστιο φαβορί του Cheltenham Gold Cup, Thistlecrack, τραυματίστηκε στον τένοντα και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. 

Ο προπονητής του Colin Tizzard δήλωσε στην Racing Post ότι το πόδι του αλόγου ήταν ζεστό χθες το βράδυ και σήμερα οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ελαφριά τενοντίτιδα μετά από υπέρηχο. Ο Thistlecrack θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες, προκειμένου να αναρρώσει και να επιστρέψει στον στίβο με τη νέα σεζόν εμποδίων από τον Νοέμβριο και ύστερα. Συντετριμένος για τον τραυματισμό και την τεράστια απουσία του αλόγου - φαινόμενου από το μεγάλο φεστιβάλ δήλωσε το απόγευμα ο μόνιμος αναβάτης του Tom Scudamore. 

Πλέον τα φαβορί της μεγάλης κούρσας, της οποίας ο νικητής το 2016 έλαβε το ποσό των 387.000 ευρώ, θα είναι οι ομοπροπόνητοι του Thistlecrack, Native River και Cue Card με απόδοση 3,75 και 4,5 αντίστοιχα. Το  Gold Cup πραγματοποιείται παραδοσιακά στον ιππόδρομο του Cheltenham από το 1924 κάθε Μάρτιο στην απόσταση των 5,330 μέτρων και τα άλογα καλούνται να υπερπηδήσουν 22 ψηλά εμπόδια (fences).

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του 9ετή Thistlecrack είναι 13 νίκες σε 19 συμμετοχές με κορυφαία στιγμή την επιβλητική επικράτηση στο World Hurdle πέρσι στο φεστιβάλ, αλλά και την επίσης εντυπωσιακή επιτυχία του κόντρα στον Cue Card για το King George την επόμενη των Χριστουγέννων που πέρασαν.

000d7dbb 800

Η τελευταία του συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου στο Cotswold Chase του Cheltenham, το οποίο θεωρείται μια από τις κλασσικές "δοκιμαστικές" διαδρομές πριν το Gold Cup, αλλά στην συγκεκριμένη πολύ απαιτητική κούρσα ο Thistlecrack ηττήθηκε μετά από συγκλονιστική μάχη με ελάχιστη διαφορά από τον μοναδικό Many Clouds, ο οποίος όμως ξεψύχησε λίγο μετά το τέλος της κούρσας.