Η WINX ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η WINX ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
13 Φεβ
2017

Η φοράδα που μονοπωλεί το αγωνιστικό ενδιαφέρον των Αυστραλιανών ιπποδρομιών αυτή την περίοδο δεν είναι άλλη από την 5ετή WinxΗ κόρη του Street Cry και της Vegas Showgirl είναι για την ώρα ο ίππος με το υψηλότερο rate του πλανήτη στο γρασίδι και μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η ισοφάριση του ρεκόρ του αλόγου – θρύλου για την Ωκεανία Phar Lap με 14 συνεχόμενες επιτυχίες.

Το «The Star Apollo Stakes» (Group 2) είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Σίδνεϋ το Σάββατο, αλλά οι αφόρητα υψηλές θερμοκρασίες μετέθεσαν την κούρσα για σήμερα 13/2. Η επίδοση που σημείωσε η Winx στα 1400 μέτρα στον ιππόδρομο του Randwick ήταν 1.22.57 κυριολεκτικά με τα χέρια κάτω και απόδοση στο γκανιάν 1,14. Την κούρσα παρακολούθησαν 6.000 φίλιπποι. Μάλιστα ο τρόπος που επιβλήθηκε του δεύτερου Hartnell (3ος στο Melbourne Cup του 2016) και στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους ήταν τόσο άνετος που έχει εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους του αθλήματος στην χώρα των καγκουρό.

2winx

Προπονητής της φοράδας είναι ο Chris Waller, ενώ αυτός που την οδηγεί στις νίκες είναι ο τζόκεϋ Hugh Bowman που συγκαταλέγεται στην ελίτ των αναβατών της Αυστραλίας. Η φοράδα πλέον καλείται να διευρύνει το σερί της και επόμενος στόχος θα είναι να καταρρίψει το ρεκόρ του Νεοζηλανδού θρύλου στα τέλη του 19ου αιώνα Carbine, αλλά και του εκπληκτικού την δεκαετία του 1940, Bernborough, οι οποίοι έχουν καταφέρει να κατακτήσουν 15 συνεχόμενες επιτυχίες. Τέλος, τον απόλυτο πήχη δυσκολίας θέτουν οι 25 νίκες στην σειρά της μοναδικής και αήττητης Black Caviar που έγραψε πρόσφατα με χρυσά γράμματα το όνομα της στην ιπποδρομιακή ιστορία της Ωκεανίας.

Δείτε το video εδώ