Το αντίο ενός πρωταθλητή

Το αντίο ενός πρωταθλητή
01 Φεβ
2017

Πολλοί άνθρωποι των ιπποδρομιών έχουν αμφισβητήσει τις ικανότητες του California Chrome ανά καιρούς ακόμα και από τότε που ήταν 3ετής το 2014 και έχανε το Triple Crown στο Belmont με 1 ½ μήκος τερματίζοντας 4ος.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Chrome απέδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο «βαρύ χαρτί» ήταν για τις ιπποδρομίες με αποκορύφωμα την περήφανη νίκη του στο Dubai World Cup του 2016, όπου και επιβλήθηκε του Mubtaahij και του Hoppertunity.

Το γεγονός ότι κατάφερε να πραγματοποιήσει μια απίθανη χρονιά ως 5ετής στο κορυφαίο επίπεδο, φανερώνει τα μοναδικά ποιοτικά του χαρακτηριστικά, την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο σταύλος του Art Sherman και την ανθεκτικότητα του.

Ο California Chrome παρά την αποτυχία του στο Pegasus στις 28/1 και το όχι τόσο ευχάριστο φινάλε στην καριέρα του θα λογίζεται ως ένα από τα καλύτερα καθαρόαιμα της τελευταίας δεκαετίας και τον περιμένει πια η πρόκληση της ιπποπαραγωγής στην Taylor Made Farm (Kris S, Unbridled’s Song, Saint Ballado μερικοί από τους κορυφαίους επιβήτορες που εργάστηκαν στην φάρμα) στο Kentucky.

Το ποσό επίβασης για τον Chrome ανέρχεται σε USD 40.000 και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα μπορέσει να επηρεάσει την Αμερικανική ιπποπαραγωγή και ιπποδρομιακή βιομηχανία με τα προϊόντα του.


CALIFORNIA CHROME

27 συμμετοχές
16 νίκες
4 συμμετοχές 2ος
1 συμμετοχή 3ος
7 Group 1 νίκες (Dubai World Cup, Pacific Classic, Awesome Again S., κ.α.)
Έπαθλα: $14,752,650

 

Το γενεαλογικό δέντρο του πρωταθλητή (http://www.pedigreequery.com)

ccpedigree