Το απόλυτο Back to back ο Tiger Roll

Το απόλυτο Back to back ο Tiger Roll
08 Απρ
2019

Το να κερδίσει μια σημαντική ιπποδρομία στο ανώτερο επίπεδο ένα καθαρόαιμο είναι σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό, αλλά το να καταφέρει ένα άλογο να κατακτήσει για 2η συνεχόμενη χρονιά το «απόλυτο τεστ» Grand National είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο και το τελευταίο άλογο που το είχε καταφέρει ήταν 45 χρόνια πρίν ο ίππος - φαινόμενο Red Rum.

Το Σαββάτο στο Λίβερπουλ έμελε να γραφτεί μια ακόμη λαμπρή ιστορία για τις ιπποδρομίες εμποδίων του μεγάλου νησιού, καθώς ο περσινός νικητής της πιο απαιτητικής και συνάμα επικίνδυνης ιπποδρομιάς
steeple, Tiger Roll κατέβηκε φαβορί (4-1) ανάμεσα στους 40 διαγωνιζόμενους και κατάφερε να επικρατήσει πολύ πιο εύκολα από την περσινή οριακή του επιτυχία.    

Διατηρώντας εντυπωσιακό βήμα μέχρι τέλους ο εκπρόσωπος του
Michael OLeary (Gigginstown House Stud) διένυσε την απόσταση των 6.940 μέτρα και 28 τελικά εμποδίων (1 προσπεράστηκε) σε χρόνο 9 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο. Το έπαθλο που κατέκτησε ο νικητής ήταν 500.000 λίρες Αγγλίας (580.000 ευρώ περίπου)

Σε πελάγη ευτυχίας ήταν φυσικά μετά την κούρσα ο αναβάτης του,
Davy Russell, ο οποίος μαζί με τον προπονητή του νικητή Gordon Elliott διατηρούν και επεκτείνουν για μια ακόμη φορά την παντοδυναμία των Ιρλανδών στις Βρετανικές κούρσες εμποδίων.

tiger226824

Αυτή που ακολούθησε και πάλεψε με τον
Tiger Roll μέχρι το τέλος ήταν η 8ετής φοράδα Magic Of Light της προπονήτριας κα Harrington (μεγάλο αουτσάιντερ, απόδοση στο γκανιάν: 66-1) και ιδιοκτησιάς της εταιρείας αλόγων των Ann & Alan Potts που έφυγαν από την ζωή το 2017, αλλά οι απογονοί τους συνεχίζουν στην μνήμη τους την ιπποδρομιακή παράδοση της οικογένειας.       

Το 2012 ήταν η τελευταία χρονιά που ένα άλογο είχε τραυματιστεί θανάσιμα στην κούρσα του
Grand National, αλλά φέτος ο Up For Review του Willie Mullins είχε μια φρικτή πτώση στο πρώτο εμπόδιο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Δυστυχώς το φεστιβάλ είχε την Παρασκευή δύο επίσης πολύ σοβαρούς τραυματισμούς που ανάγκασαν τους κτηνιάτρους να χαρίσουν την ευθανασία στον
Crucial Role και τον Forest Des Aigles, γεγονότα τα οποία έχουν αναγκάσει τους διοργανωτές μαζί με την BHA να ξεκινήσουν μια λεπτομερή έρευνα, προκειμένου να διερευνήθουν τα συμβάντα και να ελαχιστοποιήσουν μελλοντικά τους κινδύνους για τα άλογα και τους αναβάτες.

Τελευταία Νέα