Βραχεία κεφαλή στο Πάνθεον

Βραχεία κεφαλή στο Πάνθεον
31 Μαρ
2019

Σε μια μάχη κεφάλι με κεφάλι που θα θυμούνται για πολλά χρόνια οι φίλοι των ιπποδρομιών παγκοσμίως ο 5ετής Thunder Snow κατάφερε έστω και κυριολεκτικά πάνω στο νήμα, το Σάββατο το απόγευμα, να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Gronkowski και να γίνει το πρώτο άλογο που πετυχαίνει 2η επιτυχία και μάλιστα back to back στην κούρσα του Dubai World Cup (Group 1).

thundersnow20644

Κι αν ο απολογισμός της συνάντησης ήταν έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακός με τρεις ακόμη επιτυχίες για την Godolphin και τον ιδιοκτήτη της Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, το Dubai World Cup αποτελεί κάθε χρόνο αυτοσκοπό.
Το Κύπελλο των $12 εκατομμυρίων δολλαρίων (συνολικό έπαθλο) έστω και οριακά παρέμεινε στην Σαουδική Αραβία, χάρις κυρίως στην σκληράδα και τα κότσια του νικητή ίππου, αλλά και στην εκπληκτική ίππευση του Christophe Soumillon σε όλη την ευθεία. 

Τα εύσημα φυσικά θα πρέπει να αποδωθούν και στον προπονητή Saeed bin Suroor, ο οποίος σημείωσε την 9η νίκη του στον θεσμό και παρουσίασε τον Thunder Snow εκεί που έπρεπε.

thundersnowwin image20646

Όσο για τον Gronkowski, ο οποίος λογιζόταν ως ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ της κούρσας (25-1), πραγματοποίησε μια σπουδαία κούρσα ανώτερη της 2ης θέσης που είχε κατακτήσει πέρσι ως 3ετής στο Belmont Stakes πίσω από τον Justify και ελάχιστα έλλειψε να χαρίσει στον Βρετανό αναβάτη Oisin Murphy την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η 8η επιτυχία στην καριέρα του Thunder Snow σε 23 συμμετοχές, όπου μετρά επίσης 7 δεύτερες θέσεις και τρεις τρίτες με συνολικά έπαθλα που ξεπερνούν τα 14.671.292 ευρώ και πλέον αποτελεί τον 3o ίππο με τα περισσότερα έσοδα επάθλων στον κόσμο, πίσω από τον επιβήτορα πλέον Arrogate και την φοράδα φαινόμενο της Αυστραλίας (εξώφυλλο της Vogue πρόσφατα) Winx.   

Τελευταία Νέα