Χριστουγεννιάτικη Τιτανομαχία

Χριστουγεννιάτικη Τιτανομαχία
27 Δεκ
2018

Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων ως είθισται στην Αγγλία πραγματοποιείται ταυτόχρονα πλήθος ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων, κατά συντριπτική πλειοψηφία σε κούρσες εμποδίων. Η πιο σπουδαία κούρσα της «Boxing Day» παραδοσιακά είναι το King George VI Stakes με χρηματικό έπαθλο για τον νικητή 142,375 Λίρες Αγγλίας, το οποίο λαμβάνει χώρα από το 1937 στον ιππόδρομο του Kempton Park στο Surrey, στην απόσταση των 3 μιλίων.
Η φετινή κούρσα είχε χαρακτηριστεί από πλήθος ειδικών ως η «απόλυτη Χριστουγεννιάτικη μάχη», καθώς συμμετείχαν πολύ βαριά ονόματα των εμποδίων. Συγκεκριμένα συμμετείχε ο νικητής του
Cheltenham Gold Cup 2018, Native River, όπως και ο 2ος στην ίδια ιπποδρομία Might Bite, ο οποίος είχε επικρατήσει μετέπειτα στο Aintree στο Bowl Chase.
Επίσης έλαβε μέρος ο νικητής του
King George το 2016 Thistlecrack, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς αυτά τα 2 χρόνια, ο πολύ αποτελεσματικός σε χειμωνιάτικες πίστες Bristol De Mai, ο ανερχόμενος Politologue, αλλά και ο νικητής του Ascot Chase τον Φεβρουάριο Waiting Patiently, όπως και ο ήρωας του Bowl Chase το 2017 Tea For Two, ακόμη και ο σκληροτράχηλος Clan Des Obeaux. Τέλος συμμετείχε και ο γερόλυκος (11 ετών πια) Coneygree, ο οποίος ήταν ο θριαμβευτής του Cheltenham Gold Cup το 2015 χωρίς ανάλογη συνεχεία στην καριέρα του.  
Αυτά στην θεωρία, γιατί στην πράξη ο
Might Bite απείχε πλήρως από τον καλό του εαυτό όπως και στο The Lancashire Chase τον προηγούμενο μήνα, ο Bristol De Mai με τον Waiting Patiently είχαν μια σοβαρή ατυχία στο 9ο εμπόδιο και ανέτρεψαν τους αναβάτες τους χωρίς ευτυχώς περαιτέρω συνέπειες, ο Native River έδειξε ότι απεγνωσμένα χρειαζόταν περισσότερα μέτρα αλλά κράτησε το βήμα του τερματίζοντας 3ος. Ακόμη, ο Coneygree παρότι οδήγησε και έδειξε διάθεση ήταν πάλι μέτριος και σχεδόν εγκατέλειψε μετά το 7ο , όπου άδειασε τον Sean Bowen.
00113ba4 500
Ο δρόμος ήταν ανοιχτός για μια μεγάλη έκπληξη και αυτός που έδειξε ότι θα την αποτρέψει ήταν ο
Thistlecrack, ο οποίος γκαλοπάριζε στην στροφή με τον γνωστό επιβλητικό τρόπο του στην πρωτοπορία. Ο μόνος που τον καταδίωκε με αξιώσεις ήταν ο «πιτσιρικάς» της κούρσας, 6ετής Clan Des Obeaux (φωτο). Το άλογο που προπονεί ο Paul Nicholls (φωτο), με την τόσο λαμπρή παράδοση στην συγκεκριμένη κούρσα, ήταν αδιαμφισβήτητα στην μέρα του και κατατρόπωσε τον αντίπαλο του μετά το τελευταίο εμπόδιο χαρίζοντας σε αυτόν τον σπουδαίο προπονητή την 10η νίκη του σε King George.
Paul Nicholls8782
Τέλος, ο αναβάτης που τον οδήγησε στην επιτυχία ήταν ο νεαρός
Harry Cobden και ιδιοκτήτες του ο Κος και η Κα Barber, ο G. Mason και ο γνωστός σε όλο τον κόσμο για την λατρεία του στις ιπποδρομίες, προπονητής – θρύλος της Man Utd, Sir Alex Ferguson.

Τελευταία Νέα